”Am iubit o femeie odată. Și pentru că nu puteam fi împreună (era măritată vaca), de anul nou ea făcea revelionul cu prostul ei, iar eu cu cine mă nimeream. Făcea acolo și mi le trimitea dimineața pe mail. Într-una din poze ea era cu telefonul în mână. O surprinsese prostul tocmai când îmi scria un sms cu ”te iubesc”. Principiu sănătos: iubește femeia altuia. M-a lăsat pentru că o umplusem de mâncărimi. De la alta pe care n-o iubeam. Mai vorbim uneori. Îi spun că mi-e dor de ea. Îmi spune că nu prea vrea să ajungă la ginecolog. Nu comunicăm prea bine.”  (Scrisori către Rita – Kaos Moon)

Azi, mi-a adus curierul cartea ”Scrisori către Rita” a lui Kaos Moon. Ștefan, autorul, m-a prevenit că e o carte foarte, dar foarte obraznică. ”Nu cred că am o problemă” – i-am răspuns. ”Sper din tot sufletul” – a hohotit el. M-am apucat să citesc. Nu știu de ce, dar, după câteva pagini (din care am selectat pasajul anterior), mi-am amintit de textele savuroase pe care le scria Irina Nicolau, pe vremuri, în Dilema. Nu știu de ce, cartea asta abia primită m-a făcut să abandonez cartea deja începută. Oamenii de știință să mai aștepte cu tratatele lor! E rândul Scrisorilor către Rita, cu obrăznicia lor cu tot…

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.