Toată lumea a fost cuprinsă de febra flăcării violet și de fenomenele paranormale și ezoterism. Dincolo de faptul că o țară întreagă îl blamează pe Geoană (nu e cazul să vă pun linkuri, găsiți singuri!) și aplică etichete de la ”prostănac”, ”penibil”, până la mai știu eu ce, mie mi se pare că, zilele astea, se amestecă în mod periculos mai multe planuri. Este dreptul fiecăruia să creadă în existența a orice, inclusiv în existența unui Dumnezeu pe care nu l-a văzut nimeni, existență care nu poate fi demonstrată rațional (și totuși o planetă întreagă crede…). Dincolo de lumea politică (este cunoscut faptul că mulți șefi de state au avut/au în anturajul lor și folosesc persoane cu așa-zise capacități paranormale – se întâmplă și la case mai mari!), pericolul cel mare este amploarea pe care această dezbatere a dobândit-o în sfera publică în acest moment prin umplerea cu păreri ale diverșilor oameni care nu au fost implicați nicicum în cercetarea științifică a acestor fenomene. Pentru că, pe plan mondial, s-a investit enorm și s-a studiat enorm! (Din câte știu eu, chiar și în România s-a investit în cercetarea științifică a acestor fenomene până prin 82. Cum rezultatele nu au fost spectaculoase, s-a renunțat). Trivializarea la care asistăm nu face decât să alimenteze foamea de spectacol.

La fel de bine, n-aș pune sub semnul certitudinii inexistența fenomenelor de acest tip și nici n-aș aplica deloc calificative asupra sănătății mintale a unora, dacă noi, oamenii de rând, nu avem capacitatea de a cuprinde/nu avem informații/nu cunoaștem… Imaginați-vă cum ar fi arătat o discuție despre puterea Internetului pe vremea lui Ștefan cel Mare, să zicem. Sau o ”minune” de genul unei intervenții chirurgicale cu laser… Sau un pic de curent electric (care nu e material nu se vede, ci i se văd efectele) pe vremea oamenilor din peșteră…

Poate că este mult prea devreme pentru omenire atât să înțeleagă, cât, mai ales, să utilizeze în masă/la scară largă ceea ce s-a reușit să se cunoască până acum, în mod științific, pe zona asta. Voi ce credeți?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.