În mod normal, ar fi trebuit să continui cu versul următor, adică ”Ninge peste tine”. Dar nu ninge, iar brăduții sunt deja în casele noastre, unde, nu-i așa?, e cald și bine. Fiara devenit între timp Vespasian a avut ideea să facem un concurs de brazi, imediat după ce m-a asasinat cu SMS-urile cum că e-n piață și cumpără brad. (Deh, a ajuns acasă și s-a făcut gospodar! ) Diana a fost încântată de idee și a postat la ea pe blog o poză și o poveste frumoasă. Eu? Păi, am reușit azi să am pozele cu cei doi brăduți care străjuiesc fereastra livingului. De ce doi? Uite așa s-a nimerit anul ăsta. Dacă tot suntem acasă…

Brazii nu sunt împodobiți de mine. Eu doar am cumpărat globurile, iar băieții s-au ocupat de aranjare în timp ce eu găteam, ca orice gospodină, înainte de Crăciun, sarmale, salate și ce mai trebuie printr-o casă de oameni. Ce-a ieșit, vedeți și voi. Frumos? Urât? Asta este. Sunt în casă, sunt de sărbătoare, de iarnă, dar… Hmmm… Deși sunt frumoși, brazii mei nu au miros. Nici măcar cel mic, argintiu…

Aștept să-mi trimiteți poze cu brăduții voștri. Adresa de mail o găsiți în dreapta paginii, la Contact. După care votăm?! (Să nu ne ieșim din mână…)

Bradul mic:

\"Brad_mic_argintiu\"

Bradul mai mare:

\"Brad_mare\"

Prima care mi-a trimis poze este Diana. Bradul ei are 2,20 metri înalțime (se vede, da?)

\"BradulDianei1\"

… iar unele globuri ne amintesc de copilăria noastră, precum cel din imagine, care are 24 de ani…

\"GlobDiana\"

Nu-i glumă, vârful are chiar mai mult, adică 30 de ani!

\"BradDiana2\"

Hopa! S-a mișcat și Fiara Liviu Pantazi, recte Vespasian!

Iată caseta tehnică: Brad argintiu, 2.5 m, luat de la Moghioroș cu 500 mii (țigăneală la inceput cu 1 milion). Globuri cu vechime de 15 ani pană la cele noi (cumparate din Globus- Elveția). În total 62 globuri în brad. Detalii la cerere.

Zuzu ne-a trimis niște poze superbe, în care a prins și atmosfera și decorul, nu doar bradul. Eu cred că e artistă, după cum arată brăduțul ei. Zuzu, greșesc?
(Să vă spun un secret: azi Zuzu aniversează 26 de ani! Eu i-am spus deja ”La mulți ani!”)

\"Zuzu1\"

\"Zuzu2\"

\"Zuzu3\"

\"Zuzu4\"

\"Zuzu5\"

Liliana spune că anul ăsta brăduțul nu a fost prea grozav…

\"Liliana1\"

\"Liliana2\"

\"Liliana3\"

\"Liliana4\"

\"Liliana5\"

\"Liliana6\"

Gata! au ajuns și pozle de la Emi, însoțite de explicații:

Trimit mai degraba din spirit gregar pentru ca imi place in Imparatie si sper sa-mi fac loc incet-incet. Marea mea rezerva este ca n-am reusit pana acum sa vad un brad surprins la fel de frumos in poza, precum este in realitate; si nici nu cred ca s-ar putea, dat fiind faptul ca e mai presus de calitatea fotografului sau a aparatului capacitatea de a surprinde valoarea sentimentala… De pilda, nu vad cum s-ar putea surprinde adevarata frumusete a bradului pe care il fac cu mama in fiecare an – poate ca, strict estetic e tarcat sau cine stie cum, dar in el punem cate ceva nou in fiecare an, pastrand totusi globurile vechi, chiar si cele care au scapat dupa primul meu Craciun cand, la 9 luni, am avut amabilitatea de a ma inveli cu bradul si asta in ciuda precautiei alor mei de a-mi pune patutul suficient de departe (fireste, ei nu luasera in calcul creativitatea mea infantila care a reusit sa transforme plapuma si perna intr-o scaricica). Apoi, nimeni din afara familiei nu poate sti ca bradutul mic are un loc, parca perfect creat pentru el pe masuta din hol. Si, in cele din urma, s-ar putea ca doar eu sa stiu ca bradutul pe care il fac de cativa ani incoace in Bucuresti, in preajma venirii lui Mos Nicolae, il fac pentru ca eu plec spre plaiurile natale cu vreo saptamana inaintea consortului si sper ca micutul impodobit bicolor, in rosu si auriu, sa-i tina cumva de \”cald\”.
\"bucuresti1\"

\"bucuresti2\"

\"de

\"de

Ana ne trimite poza unui brăduț pentru birou. Micuț, drăguț…

\"tree_Ana\"

Au sosit și pozele cu bradul lui Manole:

\"Manole1\"

\"Manole2\"

Hop și Ioana cu brăduțul ei! Nu, nu-i târziu!

\"Ioana1\"

\"Ioana2\"

\"Ioana3\"

\"Ioana4\"

\"Ioana5\"

Cineva care chiar așa semnează pe blog ne-a trimis o poză cu brăduțul său. Ce dacă-i artificial?

La fel ca si la tine acasa, baietii l-au gatit. Niciodata nu am timp de asta, in schimb sunt cea care ii lauda! Am si globuri vechi de cand lumea (mai putine insa, gratie fiului meu) si am si globuri mai noi. Cele mai frumoase, insa, mi se par acele din hartie decupata si steluta aia rosie pentru ca le-a facut fiul meu in clasa I-a (adica acum 2 ani)! Parca si acum il vad cum se chinuia sa le termine si ce mandru a fost cand le-a pus pe brad! Asa ca acelea sunt nelipsite de doi ani incoace!

\"Cineva_tree\"

De la C cel fugit de-acasăpomul promis (şi câte puţin din micile accesorii la marginea kitschului fără de care nu supravieţuim).
Ce nu se vede este coşuleţul din care brăduţul va pleca, în curând, îndărăt spre mama-natură, asemeni fraţilor săi din ultimii patru-cinci ani.

\"Cristian1\"

\"Cristian2\"

\"Cristian3\"

\"Cristian4\"

Știți ce ne lipsea? Brăduțul american al lui Windy. Care dintre ei o fi mai brad? Hmmm… grea alegere!

\"Windy1\"

\"Windy2\"

\"Windy3\"

A sosit, tocmai de la Baia Mare, și brădulețul lui Metaphor!

\"Bradut_Metaphor\"

Așaaa… Acum vedem brăduțul lui Mirmen, de la Zalău. Cu tot cu Mirmen! 🙂

\"Mirmen1\"

\"Mirmen2\"

\"Mirmen3\"

\"Mirmen4\"

\"Mirmen5\"

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.