Tot încerc de multă vreme să scriu ceva despre cosmetice. Ca fetele, deh! Despre parfumuri ne-am lămurit demult, între timp colecția a crescut și mai mult! Cu fiecare călătorie dincolo, cu fiecare sărbătoare… Și dacă tot am scos, zilele trecute, din baie, 4 saci numai cu cosmetice (ssst! Dar să nu mai spuneți la nimeni!), nu puteam să trec peste și să nu vă spun și vouă. De la sacul cu parfumuri, la creme de corp, de mâini, de Dumnezeu știe ce… De la Lancome și Clinique (…), la AHAVA.

AHAVA sunt preferatele mele. Israeliene, de la Marea Moartă. Din ce știu eu, în România nu se importă oficial (greșesc?). Cert e că sunt și foarte scumpe. Cum în vara asta aveam suficiente stocuri de demachiant (cel mai bun pe care l-am folosit vreodată, atât cel pentru față, cât și cel pentru ochi), cremă de zi, cremă de noapte, loțiuni etc, din Israel nu mi-am mai cumpărat altele. Oricum, când mi se termină, n-am o problemă, se rezolvă de pe o zi pe alta. Altceva voiam să spun. N-am cumpărat de-alea, dar am cumpărat produsele premium de la AHAVA: gama Premier. Cu tot ce vedeți aici. Și cu unele din alte pagini, că doar nu muncesc pe nasturi…

Acuma, de ce atâta introducere pentru ce vreau să vă povestesc? Pentru că vreau să remarc ingeniozitatea absolută a israelienilor. Una dintre măștile pe care mi le-am cumpărat (Mask Miracle Noir), dincolo de faptul că e cu extrase de la Marea Moartă bla-bla, știți și voi, se întinde seara, pe față, preț de câteva minute. După care se curăță nu cu apă călduță, cum fac toate gospodinele de treabă, ci cu un magnețel (e și el în cutia cu produsul) învelit într-un șervețel. Acum trebuie să mă credeți pe cuvânt că nu rămâne nici un fir de ”nămol” de-ăla negru pe față, dar chiar așa se întâmplă!

O altă surpriză am avut-o aseară, când ne vânturam prin noul mall deschis pe-aproape de casă. Setul de îngrijire a unghiilor – și aici e iar un bla-bla cu Marea Moartă. În fapt, un soi de burețel cu mai multe fețe, care pilește diferit unghiile: întâi îndepărtează stratul de celule moarte, apoi curăță. În final lustruiește atât de bine, încât unghiile strălucesc (vreo două săptămâni de la operațiune) ca și cum ar fi date cu lac. Uleiul pentru cuticule îl știam, nu era vreo noutate. N-am înțeles, însă, ce caută crema de corp în pachetul ăsta. Dar nici nu mi-am bătut capul prea tare. Am cumpărat, firește, căci mai am saci goi pe-acasă, până luni, când s-ar zice că e gata renovarea băii.

\"UnghiiMaiLucioase\"

Ei, acum să nu intrăm în amănunte precum ce și în ce măsură folosesc eu. Dar poate-mi spuneți voi ce cosmetice preferați.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.