Sorry, there are no polls available at the moment.

Mă documentez un pic pe net să văd ce-i cu Valentin ăsta. Că iar s-a umplut orașul de inimioare de pluș și petreceri în cluburi sub pretextul sărbătoririi. Văd și mă minunez: ba c-a fost preot, ba c-a fost medic. Și un pic gastronom. Dar informația comună este că pe 14 februarie 269 sau 270 a fost condamnat la moarte și executat. Deci asta se serbează. Da, citesc că este și sfântul protector al vrăbiilor. Și că, înainte, sărbătoarea asta se numea Ziua Nunții Păsărilor. Apoi văd că, în 1496, ziua asta a fost aleasă oficial în Franța drept ziua îndrăgostiților. Mai găsesc că Sfântul Valentin a fost scos din calendarul oficial în 1969. Deci n-ar mai fi nici la ei… O mai fi? N-o mai fi?

Că noi, românii, avem sărbătoarea noastră, pe 24 februarie, nu mai e niciun secret. Dragobetele, știți. Că unii nu acceptă sărbătoarea de import, iarăși știți. Dar și alții sărbătoresc dragostea în alte zile: 17 februarie (Sfântul Gregor) – în Turcia și Iran, 12 iunie – în Brazilia, a treia vineri și sâmbătă din septembrie – în Columbia. Mai sunt, dar nu mai continui…

\"valentini\"

Acuma, fiecare cu sărbătoarea lui și comercianții cu vânzările lor.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.