Totul a pornit de la brățărica pe care i-am cumpărat-o zilele trecute, lui Vlad, dintr-un micuț magazin de suveniruri londonez. Îi alesesem deja câteva brățări din cauciuc  cu diverse mesaje – știți despre ce vorbesc -, plătisem, apoi am văzut-o pe-aia. Deși mă grăbeam, m-am întors și am cumpărat-o. Evident, dintre toate i-a plăcut cel mai mult. Roșie, cu coroana și sloganul ”Keep Calm and Carry On”.

Povestea posterului am citit-o, inițial, aici. Căci, la început, a fost un poster de propagandă, pentru ridicarea moralului soldaților englezi în timpul celui de-al doilea război mondial. Reînvierea lui după cca 60 de ani este frumoasă. Și spectaculoasă, având în vedere buzz-ul pe care l-a determinat și toate variantele mai mult sau mai puțin inspirate, de la Keep Calm an Call Batman, până la Keep Calm and Make a Tea/Keep Calm and Listen To The Beatles/Keep Calm and Buy Stuff etc.

Apoi am descoperit filmulețul cu povestea:

Cu toți avem momente în care ajungem să ne temem de ceva, să nu mai vedem orizontul, să ne vină să abandonăm drumul. Când ne trebuie, precum soldaților englezi, un poster tipărit într-o culoare puternică, optimistă, cu un mesaj motivațional. Sau măcar o brățărică din cauciuc care să ne spună mereu:

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.