Toți credem că noi ne decidem viața, soarta, viitorul. Se pare că nu e chiar așa. Dintre alegerile pe care le facem în viață, un rol esențial în ceea ce suntem și în ceea ce vom deveni îl are anturajul.  Chiar rolul principal. Chiar și un principiu buddhist spune ”Caută în viață compania celor mai buni sau la fel de buni ca tine. Dacă nu-i găsești, umblă singur”.

În mod realist vorbind, nimeni nu prea umblă singur. În jurul fiecăruia există așa-numitul câmp cu oameni esențiali. 5 oameni care ne determină ceea ce suntem și ceea ce vom fi. Dacă i-am ales greșit, băltim în mocirlă sau ne degradăm. În loc să ne tragă după ei în sus, ne trag în jos. În loc să ne forțeze să ținem pasul și să ne ridicăm la alt nivel, se urcă ei cu picioarele pe umerii noștri și, în timp ce ei iau o gură de aer din alt văzduh, noi ne afundăm sub povara lor. Andy Szekely ne explică aici ce și cum. Și cum trebuie să ne facem evaluarea. Cât timp le dedicăm zilnic. Nu neapărat face2face. Făcând calculul, o să determinăm și ponderea fiecăruia dintre cei 5. Și, implicit, influența fiecăruia. Chiar dacă o fi vreunul ”bun” căruia-i dedici 10 minute pe zi, efectul lui este nesemnificativ față de unul ”rău” cu care petreci ore în șir. Ești media influenței lor. Spune, deci, cu cine te-nsoțești, ca să-ți spun cine ești.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.