Emiriotele au dreptul la învățătură. Și învață. Se duc la școală, la facultate, la master și MBA, după care aleg să lucreze sau nu. Cele mai multe aleg să nu. Emiriotele au dreptul să-și aleagă pretendentul care vine în pețit, înarmat cu o bijuterie cât mai valoroasă. Dacă aleg să da, intră pe calea clasică: familie, copii. Dacă aleg să nu, bijuteria oricum îi rămâne ei. Cu cât mai mulți refuzați, cu atât mai mult aur care e numai al lor, al femeilor, pe viață. Nu al copiilor lor care se vor naște, nu al soților. Aurul e asigurarea de viață a femeii. Emiriotele fac cursuri de arta seducției. 1000 de femei europene puse la un loc nu știu să seducă un bărbat cum știe o emiriotă. Iar ea e conștientă de asta! Și nu uită toată viața.
Emiriota măritată face copii. Și are bone. Seara, după o zi de stat acasă sau mers la spa și shopping și la centrele speciale pentru femei, e obosită și vrea ca el, soțul, s-o scoată în oraș. Și să-i cumpere bijuterii. Și să împingă căruciorul copilului. Căcă ea, emiriota, se uită prin magazinele cu haine speciale ale marilor case de modă, testează parfumuri, se uită și probează pantofii Jimmy Choo și, peste toate, cară pe mână poșeta de mii sau zeci de mii de euro. Hermes personalizat, diverse alte branduri în ediții limitate etc. Un etaj din Dubai Mall are o alee întreagă cu marile case de modă care – cum era să rateze?! – prezintă colecții întregi de abaya (haina tradițională) cu fir de aur, cu broderii și cristale Swarovsky. Căci abaya o fi ea haină neagă, dar, când te uiți de-aproape, vezi că are diverse tăieturi și croieli, mătăsuri cu diverse îmbogățiri, aplicații, dantele și fireturi…
Emiriotele sunt răsfățate, nu discriminate. Plaja e disponibilă numai pentru ele lunea. Și în restul săptămânii pot merge, dar lunea bărbații sunt discriminați, aș zice. Emiriotele au bănci numai pentru ele, spa-uri numai pentru ele, cluburi numai pentru ele. Și n-aș crede că din discriminare, ci, mai degrabă, din răsfăț, căci nici din cele comune nu le dă nimeni afară.
Emiriotele sunt cochete. Folosesc parfumuri grele, scumpe, poartă tocuri amețitoare pe sub abaya până la pământ, iar ochelarii de soare tronează peste valul de pe cap. Nu le-am văzut rujate, dar au ochii extrem de fardați. Bijuterii scumpe, diamante strălucitoare, ceasuri de colecție, Vertu din platină cu pietre prețioase. Știu bine cine sunt și pentru asta forțează toată viața răsfățul. Și le oferă bărbaților prilejul să fie ocrotitori, grijulii, puternici, responsabili. Pe undeva, exact ce vor, separat și ancestral, fiecare dintre cele două sexe.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.