Aduce nenorocire. Așa se spune în credința populară. Mă rog, dacă nu e nenorocire, măcar lucruri rele. Ființa de aproape e cea prevestitoare. Poate, cei care cred sau se pricep la energii pozitive/negative și feng-shui au o explicație bazată pe acestea. Eu n-am. Dar nu pot să nu observ cum, uneori, asocierea persistentă dintre două persoane o duce pe una dintre acestea în groapa de potențial. O seacă, o coboară, o face să fie altceva decât până atunci. Nimic nu-i mai merge, nimic nu-i mai iese, cade și decade. O relaționare nocivă, aș putea spune. Care consumă, care dezechilibrează, care schimbă în rău. Habar n-am de ce se-ntâmplă asta. Dar am văzut că, pentru fiecare dintre noi, există persoane benefice și persoane toxice. Alea benefice sunt cele care te fac să fii creativ, să progresezi. Te impulsionează spre mai bine pentru tine. Celelate, dacă nu te omoară fizic, te omoară psihic sau social.

Poate, din când în când, e bine să ne uităm în jur. Să vedem cine ne influențează în rău, cine ne dă sfaturi proaste pe care noi le urmăm orbește, neglijând faptul că asupra noastră se vor răsfrânge consecințele, nu asupra sfătuitorilor. Și să nu uităm că teoria mărului putred ne-a demonstrat că efectul îndepărtării lui e benefic. Chiar și atunci când mărul putred se cheamă piază rea

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.