Taximetriștii de noapte îl cunosc cel mai bine. La ora 5 dimineața, la cluburile bucureștene este coadă de tinere fete, mai ales studente. Coadă ca la pâinea de pe vremuri. Fetele stau cumințele, la rând, să încaseze cei 50 de lei pentru prezența lor de peste noapte acolo. Căci cluburile trebuie să fie pline de fete tinere, să aibă bărbații cu bani ce vedea, să dea impresia de animație, de bogăție de frumuseți locale. Din păcate, prospăturile locale sunt moarte de foame. Dacă în urmă cu câțiva ani agențiile de modelling furnizau fetele pentru popularea cluburilor de noapte, în ultima vreme, e mai ieftin să aduci direct studentele fragede. Toată lumea e fericită: clubul e plin, iar fetele încasează 50 de lei și nu plătesc paharul cu băutura pe care trebuie s-o tămâieze toată noaptea. Odată ajunse acolo, fie că pleacă singure, după ce încasează onorariul, fie că le însoțește vreun doritor de plăceri, n-au pierdut noaptea gratis. Pentru cele care vin doar pentru banii ăia, cu timpul, poate apărea sentimentul că altele pot produce mai mult în acele ore. Și că, de fapt, asta ar putea face și ele, naivele cărora le ghiorțăie mațele pentru o fustiță nouă de la outlet sau pentru niște pantofi negri din piele întoarsă făcută din carton, dar care păcălește. Ușor-ușor, tot acolo vor ajunge: în patul de-o noapte al unuia dispus să le cumpere o pereche de pantofi deodată. Din falsă clientă, biata studentă va ajunge o clientă adevărată, dacă își ia ”munca” în serios. Care va descoperi că și diploma e ieftină, și dom’ profesor are nevoi, și celălalt dom’ profesor…

Fenomenul CF (cliente false) i-a contrariat până și pe taximetriștii care, dimineața, la ora 5, duc clienții pe la casele lor. Însoțiți sau neînsoțiți. De fete upgradate la statutul de cliente adevărate. Care s-au săturat să stea zgribulite la coadă, în niște dimineți bezmetice, ca bunicii lor, pe vremuri, la lapte, pentru numai 50 de lei.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.