Bine că trece și sărbătoarea asta de plastic! Mă gândeam că lumea serbează moartea sfântului (căci asta se aniversează! Ziua în care a fost executat!), în cluburi, cu iepurași în chiloți sau oferindu-și pernuțe roșii chinezești brodate cu I love you. Sau mai știu eu ce obiecte kitsch cu același mesaj. Probabil, e mai ușor să spui ”te iubesc” prin intermediari, decât direct. Nu judec acum dacă oamenii chiar simt că iubesc sau sunt doar amețiți de cap și luați de valul sărbătorii, ci cred că, în general, au o problemă cu a-i declara celui pe care-l iubesc. Să spui așa, din senin și fără ocazie marcată-n calendarul monden, te iubesc. Ei, nu-i așa că am dreptate? Sunt grămezi de perechi care și-au spus asta până s-au văzut cu patalamaua-n mână, după care – de parcă ar fi fost vreo rușine să mai vorbească -, au trecut la făcut rate la bancă, turnat copii, cumpărat mașini și umplut frigiderul. Și strâns bani pentru vreo săptămână pe litoralul însorit sau prin vreo pensiune rurală. Sunt familii care niciodată nu le-au spus copiilor lor că îi iubesc, spre deosebire de americani, la care declarația asta s-a banalizat în așa hal, că nu mai reprezintă nimic altceva decât vorbe goale.

Nu prea înțeleg eu de ce oamenii sunt atât de timizi și li se pare că e rușinos să spună cele două cuvinte. Mai ales bărbații sunt în situația asta, femeile fiind mai gureșe sau mai șmechere. De parcă, odată rostite cuvintele alea, o parte din puterea de mascul alfa s-ar duce. Și ar fi mai slabi, mai fragili, mai ușor de atacat. Habar n-am care sunt mecanismele din spate. Dar mă bucur că nu suntem printre oamenii ăia timizi sau introvertiți care tac. Da, eu spun. Și spun mereu. Și așa, și altfel, mai glumeț (dar n-o să aflați cum, că e secretul nostru!). Și mi se spune. De multe ori. Live, pe sms, oricum. Zilnic. Chiar și din senin. Și mă bucur că Vlad e ca noi. Ceea ce a văzut, face și el. Nu se jenează. Și nici nu-i trebuie un cadru deosebit.

Dar voi cum sunteți? Când ați spus ultima dată și când vi s-a spus?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.