Ca nicăieri, la plajă femeile își arată corpurile fără inhibiții. Sute de corpuri mișună în jurul nostru. Mă îngrozesc. Tinere sau mai puțin tinere, grăsimea e etalată cu mare mândrie. Colacii de pe burtă, picioarele ca de pod, brațele care n-au nimic din grația feminină sunt peste tot. Fetițe sau adolescente, femei în toată firea sau bunici își iau porția de soare. Nu vorbesc de linii, forme… Probabil, în mintea ei, fiecare dintre ele se crede zână. Măcar pentru cineva. Deși e cald și soare, privesc la rece. Corpuri greoaie, care se mișcă precum pachidermele. Picioare strâmbe, deformate. Talii absente, de parcă tiparul corpului omenesc e cel al unui trunchi de copac. Dumnezeule, sunt mai îngrijiți bărbații decât femeile! Poate unele dintre ele or avea ceva probleme de sănătate și nu-și pot ține greutatea sub control, dar majoritatea e mereu cu farfuriile cu mâncare pline ochi! Nu știu dacă foamea poate fi atât de mare dar, cu certitudine, lipsa măsurii se vede aici mai rău ca oriunde. Femei… Diafane? Neah! Silfide? Hahahaha! Ca niște mașinării greoaie, intră în apă cu greu, răcorindu-se. Cu vagi urme de cochetărie, privesc galeș la partenerii lor. Centrul universului lor. E inimaginabil cum evoluează cantitativ – dacă pot spune așa – cuplurile, în timp. Kilogramele se adună per familie în ritm nefiresc. Probabil pentru că fiecare dintre cei doi consideră că obiectivul vieții a fost atins – l-a convins/prostit pe celălalt să se căsătorească, deci nu mai trebuie să arate cumva. Moartea seducției începe odată cu (certificatul de căsătorie și) domnia farfuriilor pline.

Ei, bine, după 15 ani de căsătorie, eu am fix 1 kg în plus. Dar o evaluare ar fi utilă pentru orice femeie (știu că ating un punct al naibii de sensibil, dar mizez pe înțelegerea faptului că nu este vorba despre răutate, ci despre responsabilitatea propriului corp). Să vă mai spun că nu am văzut încă, între sute de femei, o alta care să facă salturi în apă, ci toate intră tiptil, de parcă le-ar fi teamă să nu se rănească? Ei, bine, cea mai semnificativă mișcare pe care o fac ele este să se întoarcă, la soare, de pe o parte pe alta, ca niște bucăți de carne pe grătar, și să care farfuria plină-ochi cu mâncare, în sunetul papucilor târâți pe podea…

\"\"

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.