Mă uit cu uimire cum, de când a început toată nebunia cu salariile bugetarilor și pensiile tăiate, pe toate site-urile, blogurile, rețelele de socializare și pe tv, absolut toată lumea are păreri. Pe care și le exprimă. Și nu în două-trei cuvinte, ci pe larg. Analizează, expune, dezvoltă. Fiecare vrea ca părerea lui să ajungă la cât mai multă lume, doar e adevărul absolut și trebuie cunoscut în masă!

Parcă niciodată n-am văzut atâta logoree! Nici măcar în perioada imediat următoare Revoluției, când explodase presa scrisă, iar pe tv orice grup constituit ad-hoc se înfățișa în studio și ”liderul” citea de pe niște foi ce avea de citit, sub privirile solemne ale celor care-l păzeau, stând în picioare, în spatele lui…

Mie toată povestea asta îmi amintește de zicala ”câinele care latră nu mușcă”. Vaaaai, și ce se mai latră în perioada asta! Consumați de atâta efort, câinii lătrători se duc cuminței acasă și se culcă. Doar au muncit atâta și creierul lor e secat și trebuie să se regenereze prin somn! Ceilalți, avizi ca niște bureți uscați, atârnă în fața ecranelor tv și de calculator, absorbind frenetic toate părerile întâlnite-n cale. Apoi mai discută un pic cu cei din proximitate, se mai indignează, emit propriile păreri ca medie a celor gata digerate, dar trecute prin filtrul propriei experiențe/situații, și-și mai eliberează din energie. După care, obosiți și ei de-atâta efort, se duc cuminței și se culcă. (Nu vă-ntrebați cine naiba mai muncește în țara asta, că n-are niciun rost!)

Pe undeva, cred că toată această libertate a cuvântului este chiar încurajată. Ca și cum cineva ar ridica un pic capacul de pe oală, să iasă aburii suplimentari, apoi lasă fiertura la foc mocnit… Că doar așa se pătrunde bine carnea tare și ațoasă și poți s-o tai, pe urmă, în farfurie, cu lingura…

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.