Este foarte ciudată lumea asta a femeilor. Mereu se uită peste gard să vadă cum sunt celelalte îmbrăcate, ce pantofi poartă, dacă machiajul este cumva sau altcumva. Dacă soțul alteia câștigă mai mulți bani decât al ei, dacă odrasla alteia e bine sau prost crescută, evaluând-o după criterii numai de ele știute. Femeile nu se mulțumesc niciodată cu condiția lor. Mereu vor să fie ca alta. Copiază. Stiluri, atitudini, gesturi. Cred că sunt mai rău decât copiii în primii ani ai vieții lor, când își formează personalitatea prin copiere! Maimuțe, cum vă tot  spun… Dar copiii văd, le place și aplică. Femeile, nu! Văd, nu recunosc că le place, dar aplică, apoi pornesc răutățile. Femeile sunt răutăcioase. Dintr-un mare complex: că nu sunt ele ca altele. Că altele sunt mai cu moț. Că altele sunt mai suple (și atunci propovăduiesc beneficiile aripioarelor), că altele sunt mai nepăsătoare la cine știe ce nimicuri (și atunci exagerează sensibilități închipuite sau nu), că altele poartă nu știu ce haină (și atunci spun că nu haina face pe om), că altele mănâncă prin oraș (și atunci își exacerbează calitățile de bucătărese și gospodine). Mereu, femeile trag cu coada ochiului la vecine.  Și se compară. N-ar spune o vorbă bună, n-ar fi indiferente… Doar judecă. Și dau sentințe. Și împart lumea în bun și rău, în alb și negru, în ca mine și ca alea. Complexate de propriile nerealizări și neputințe, târând după ele cine știe ce bolovani, femeile sunt mereu cu piatra în mână, s-o arunce, bine țintit, într-o alta. Femeile sunt războinice nu pentru a se transforma ele, ci pentru a le pedepsi pe celelalte. Evoluția lor se oprește undeva, poate prin prima tinerețe. Apoi începe războiul. Cu lumea celorlalte femei. Atâta energie consumată, cât nici nu vă puteți închipui! Dacă s-ar folosi pentru evoluție, s-ar întâmpla minuni. Dar femeile nu vor să evolueze, ele vor să li se recunoască faptul că SUNT evoluate, unice, speciale, cele mai cele dintre toate, supreme.

… Și mi s-a întâmplat să văd atât de puține femei nerăzboinice cu celelalte, neinvidioase, aplecate spre evoluția personală, necomplexate, încât mă întreb dacă nu cumva or fi fiind bărbați…

Disclaimer: Doamnelor, fiți raționale și nu vă simțiți atacate! Discutăm global, nu comportamente individuale ale celor care ne nimerim pe-aici, pe blog.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.