Un mare adevăr s-a grăit aseară. Întâi l-a spus Geoană, în discursul său de învingător, apoi Băsescu, într-o declarație transmisă în direct, la televiziune, din curtea partidului, cred. Și pentru că tot a trecut Ziua Națională de curând, când ne-am bătut cu pumnii în piept că suntem mândri că suntem români, când ne plăcea să ne mințim că suntem popor, aseară cei doi reprezentanți ai celor mai puternice forțe politice ne-au spus adevărul în față. Suntem populație, nu popor. Căci exact așa ne-au numit în discursurile lor. Și unul, și celălalt. Poate nu întâmplător.

Nu vreau să discut aici rezultate, câștigători, mai știu eu ce. Nu mă interesează. Am spus că mă va interesa abia când se vor schimba niște generații și nu vom mai avea de-a face cu aceiași. Până atunci, îmi văd de viața mea. Dar, ca de obicei, nu trec cu vederea detaliile. Că doar știm: diavolul se ascunde în detalii.

Așa că luați o coală albă și un pix și scrieți și voi, în același timp cu mine, de 100 de ori, caligrafic: suntem populație! Să ne intre bine-n cap!

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.