Nu mă surprinde deloc lipsa de creativitate a agențiilor de publicitate (sau a echipelor) care lucrează, în campania electorală, pentru candidații la cea mai mare funcție în stat. S-a umplut iarăși orașul de poliplane. Ce-s alea? Bannere clasice. Poliplan se numește materialul din care sunt făcute. Un material plăsticos, care să reziste la intemperii. Urât mirositor, ca plasticul, deh! Greu, scump (mulți euro/metrul pătrat, că așa se tarifează). Bannerele au dimensiuni mai mici, mai mari și, fiind materiale publicitare care se folosesc pentru outdoor (pe-afară, adică), sunt prevăzute și cu găuri de vânt (în cazul unui vânt puternic, să se reducă forța care acționează asupra suprafeței și să nu cedeze cordelina cu care sunt legate/agățate de stâlpi).

V-am lămurit ce-i cu poliplanele astea. Mă uimește încremenirea agențiilor și a oamenilor de producție din ele. Oare niciuna nu a avut atâta imaginație să-i propună unui candidat altceva pe outdoor? Să se diferențieze de ceilalți. Dacă tot e necesară obținerea de autorizații de la Primărie pentru expunerea în spațiul public a materialelor, dacă tot este nevoie de aprobare de la Electrica să folosească stâlpii de care se leagă cordelina…

În primăvară, am văzut la turci altceva. Vedeți și voi, în imaginile de mai jos. Flutură mai frumos, se pot pune încrucișat pentru mai mulți candidați, pânza din care sunt făcute stegulețele e gata perforată. În plus, dau un aer mai vesel orașului. Și cred că sunt mai ieftine.

Mereu m-am întrebat ce se întâmplă, la sfârșitul unei campanii, cu bannerele. Poliplanul nu se poate reutiliza, deci nu recuperezi mai nimic din el. E gata gunoi. Voluminos, greu. Un gunoi toxic care trebuie distrus cumva. Și distrugerea asta (zise ecologista din mine!) costă. Al naibii de mult. Alți bani, altă distracție… Oare ce buget de campanie or avea candidații?

\"CampanieAltfel\"

\"Steaguri\"

\"Detaliu\"

Nu știu de ce, dar mi-a venit în minte cântecul ăsta al lui Chilian. Doar că sub o forma nouă: Poliplane, poliplane


florin chilian – termopane
Asculta mai multe audio Muzica

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.