Sau despre storage

Tot timpul scot de prin casă ce mi se pare inutil, trecut, mort sau care nu mai corespunde gusturilor mele. Dar nu mi-am imaginat că, în câțiva ani, în ciuda debarasatului periodic, într-o cutiuță de bloc se pot strânge atâtea. În mod normal, o casă de oameni ar trebui să fie, în primul rând un cămin. Prietenos, cald, liniștit. Cu acea căldură pe care nu știu să o explic în scris, dar pe care o simți imediat ce treci pragul anumitor case. Ei, bine, așa a fost și la noi. Când ne-am mutat aici acum vreo 8-10 ani, nici nu mai știu câți, asta simțeau toți prietenii care veneau… Și veneau în fiecare zi! Și o spuneau cu glas tare! Casa era nouă, mobilată după gusturile noastre tinerești, nu era una de serie. Nu vedeai aglomerație, nu vedeai nimic nelalocul lui. În numai câțiva ani s-a transformat într-un depozit (ei, nu în totalitate la vedere!). Grămezi de vase, deși eu gătesc extrem de rar, căci ne-am schimbat obiceiurile, timpul petrecut acasă și chiar viața, grămezi de haine care, deși triate de câteva ori pe an tot nu ajung să fie purtate, încălțămintea așijderea, cărți care nu mai încap pe niciunde, jucării cu care nu se mai joacă nimeni (triate și astea de câteva ori pe an!), obiecte de decor care au sau n-au treaba cu noi și cu interiorul casei, mormane de inutilități… Strângem de toate, acumulăm, de parcă ne-am pregăti de război. Mereu intrăm în casă cu plasele pline, iar de scos… ducem gunoiul o dată pe zi. Balanța intrărilor e mereu pe plus.

Mi-am dat seama că doar la o reformă generală, cu schimbat tot din temelie (recte parchet, pereți refăcuți, altă mobilă) pot face o selecție adevărată și nu una parțială. Și pot renunța la absolut tot, fără urmă de regret. Căci spuneam mai demult, nu mă atașez deloc de lucruri.

Dacă mă vedeți mai rar pe-aici, fiți liniștiți, că n-am pățit nimic. Sunt cu degetul pe F5. Refresh de la care aștept ca, după încărcarea paginii, să văd o cu totul altă imagine, fără legătură cu cea dinainte. Nu completată cu vreun comentariu-două în subsol…

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.