Zilele trecute a plouat ingrozitor, apa curgea siroaie pe strazi. Pana alaltaieri seara. Dar ieri a fost soare. Si liniste. Si azi e la fel. Ce poate fi mai relaxant decat sa bei cafeaua langa un semineu, uitandu-te printr-un geam insorit, la multimea de oameni care se misca brownian? Haotici, se ciocnesc unii de altii, le vezi reculul, vezi schimbarile de traiectorie… Unii au maneca scurta, altii isi aranjeaza fularul. Negri, japonezi, albi, arabi, englezi portocalii, pictori care isi expun desenele si incearca sa le vanda, domni in costume si femei neglijente sau inchipuite, bere bauta la 11 dimineata, chelneri care sterg apa de ploaie de pe scaunele si mesele de pe terasa. O lume in miscare. O lume browniana. Fiecare cu agitatia lui, cu treaba lui. Pana la urma, fiecare cu destinul lui. Intamplator, destinele lor se aduna fix intr-o zi cu soare, pe la 10-11 dimineata, intr-o piata europeana. Dupa care iar se despart.
Dar ei sunt undeva… dincolo de un geam. Dincoace… esti doar tu. Cel care stai linistit, fara nicio alta treaba, si-ti bei cafeaua. La soare. Cu soare.

\"Cafea

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.