Ei, acum să nu râdeți de mine! De două zile, la întoarcerea de la serviciu, am ascultat cu mare curiozitate postul de radio Național FM. Nu știu dacă în general transmite numai muzică românească sau am nimerit eu vreo emisiune dedicată, dar aAtât ieri, cât și azi mi-am amintit o groază de piese din copilăria/adolescența mea, de pe vremea când nu prea auzeam mare lucru la radio, nu prea vedeam la tv altceva decât festivaluri precum Mamaia. Auzind unele piese (ei, n-am avut răbdare la toate! Am mai schimbat, am mai revenit…), mi-am amintit cât de șlagăre erau pe vremea aia și cum toți cei din generația mea le fredonau… Chiar dacă acasă ascultam la magnetofoane/casetofoane cine știe ce Rolling Stones, Abba, Beatles și Dumnezeu mai ține minte (Hmmm…  eu îi disperasem pe-ai mei cu ACDC și Van Halen! Vă vine să credeți?), piesele astea nu (ne) erau deloc necunoscute.


GABRIEL COTABITA-PRIMA IUBIRE SI ULTIMA


gabriel cotabita-noapte albastra


Paula Seling – Aproape liniste

Nu-mi fac griji că oamenii ăia de la radio n-ar avea atâta muzică românească încât să poată acoperi spațiul de emisie. S-a compus mult, s-a promovat mult. Nu întotdeauna calitatea a fost un atu. Vă întreb, însă, dacă voi zâmbiți în gând vreunei melodii românești. Și – dacă da-, căreia?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.