De câteva zile, constat că în jurul nostru se desfășoară o adevărată nebunie. În fiecare zi suntem (că vrem sau nu) bombardați cu tot felul de informații care mai de care mai elucubrante. Deși nu sunt pasionată nici de fenomenul politic și nici să stau cu sufletul la gură și să urmăresc ani în șir desfășurări de evenimente care mai de care mai trecătoare, deși nu sunt votant (pentru că e strict alegerea mea!), deși consider că atâta vreme cât pe politicieni nu-i preocupă nevoile persoanei particulare care sunt (da, aia de la cratiță!), nici pe mine nu mă preocupă persoanele lor (mai ales alea de notorietate și cele electorale), de data asta chiar mi s-a întâmplat să nu pot să ignor masivul fenomen care ne inundă.

Am convingerea că, de la revoluție încoace (de fapt, în toată existența mea de spectator!), nu am asistat niciodată la un fenomen atât de amplu precum cel din perioada asta și nici la o așa desfășurare de forțe. Deși nu sunt pasionată, încerc să înțeleg ce se întâmplă. Și-mi interpretez pe limba mea. Și fac propriile mele conexiuni, în minte. Și trag propriile mele concluzii. Pentru mine. Ca om care a mai citit ceva cărți (chiar și despre manipulare și dezinformare). Și mă gândesc că, dacă eu am ajuns să-mi ocup parțial mintea cu astfel de lucruri, probabil sunt alții care stau cu sufletul la gură în fața televizoarelor, inundați de avalanșa de acțiuni, informații, intoxicări, manipulări și interpretări. Admit că sunt și oameni pasionați de politică – de ce nu?. Dar eu nu mă număr printre ei.

Pentru că poate mulți dintre voi intrați pe blogul ăsta tocmai pentru că nu găsiți politică sau știri și pentru că subiectele abordate de mine până acum sunt cumva atemporale, altfel decât în restul blogosferei, m-am gândit  să vă întreb dacă vi s-ar părea potrivit ca, o dată pe săptămână (să zicem)… în week-end (invers decât restul lumii, care se relaxează), când stăm pe-acasă și avem chef de taclale,  să publicăm aici, pe blog, un articol altfel decât cele obișnuite. Mai politic, mai de actualitate, așa… Și mă mai gândeam ca nu eu să scriu acest articol, ci voi (Știți rețeta: trimis pe mail.). Un soi de Iscoadă din popor… Eventual, să-l punem într-o categorie separată. Ei ce ziceți?

Să public din când în când un articol pe alte teme decât cele obișnuite aici?

Loading ... Loading ...
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.