Sorry, there are no polls available at the moment.

Suntem prea mulți pe Glob? Ce se-ntâmplă? Suntem un număr n de oameni. O parte muncim. Toți consumăm. Ceea ce producem noi, ăia care muncim. Deodată, de când cu criza anunțată, nu ne mai permitem să cumpărăm pentru consum, căci strângem punga. Deci consumăm mai puțin, așa… judecând global. Implicit, trebuie să producem mai puțin, nu? Adică să muncim mai puțin.

Probabil așa au gândit americanii ăia care, mai nou, și-au anunțat angajații că vor avea săptămâna de muncă de numai 4 zile. Sub pretextul Sabbathului, zic gurile rele. Să aibă oamenii timp să se odihnească, să se refacă. (Nu, copii nu mai fac. Cu ce să-i crească? Ce să le ofere pe praful ăsta? N-au nicio perspectivă!) Iar ei, acum, aleargă disperați după joburi part-time… Să mai spele un vas, să mai dea c-un mop… Să mai ia un ban, în completare. Căci salariul pe 4 zile lucrătoare e micșorat proporțional față de cel pe 5 zile. Adică exact cu 20% ăla care ne-a pus nouă atât de multe întrebări: de unde au scos procentul ăsta? De ce 20 și nu 21 sau altul? Știți, salariile reduse cu 20% și în România și personalul de la stat redus la fel. Atunci când am aflat procentul vehiculat autohton, mi-am zis: acum scot TVA-ul din oameni și salarii și încă un procent. Acum, aflând întâi soluția și deducând apoi ipoteza, m-am lămurit de unde-i 20%. Ca la matematică, vedeți. Deducție inversă. De la coadă la cap. Și mă întreb dacă nu cumva suntem prea mulți oameni pe Glob, de nu ne mai ajunge munca… Sau s-or termina în curând resursele Pământului și asta e o măsură de a râmâne mai puțini, ca să ne-ajungă mai mult timp? Încâlcită dilemă… Păi, și-atunci, japonezii ăia ce se sperie că au cea mai mică rată a natalității din lume? … De obligă angajatul, workaholic cum îl știm pe japonez, de două ori pe săptămână, să plece de la serviciu la ora 5 jumate după amiaza?! Da, e obligat! Ce 12 ore pe zi?! Ce corporații și muncă până la moarte?! Acasă! A sunat clopoțelul, gata!

Nu credeți? Ba ar trebui să credeți! Dar la ei trimiterea acasă nu e din motive de Sabbath… Da, și ei trebuie să se relaxeze… Da, dar ei trebuie să stea mai mult cu familia! În plus, trebuie să fie odihniți și, mai ales, să procreeze! Ați înțeles exact. Îi trimit acasă să facă dragoste. Sau sex. Ce poate fiecare. Important e să apară mulți-mulți japonezi mici. Să se înmulțească. Nu credeți? Citiți, vă rog, aici! Păi, și-atunci, rezervele globale se vor împărți între japonezi și moștenitorii celor care mai au curaj ca, în vremurile astea, să procreeze?

E clar, da?  Vreți o felie de plăcintă? Iubiți-vă mult!

alihan samedov
Asculta mai multe audio Muzica »
Update:

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.