În timp ce voi tăiați porcul, că doar e Ignatul azi, pregătiți cârnații și slănina și îndrăzniți să deschideți ușile beciului, Moș Crăciun nu doarme. Are treabă. Mai are câteva zile până vine, dar nu el împachetează cadourile, ci ajutoarele lui. El, ca un bărbat adevărat, are altfel de treabă: se întreține cu musafirii. Nu mă credeți? Uitați-vă, numai, pe gaura cheii. Dar țineți minte că, din când în când, Moșul se retrage și stinge lumina din cameră…

După cum văd, în curtea sa zăpada e curățată, pârtia e făcută… Sincer, nu cred că el s-a îndeletnicit… Și nici oamenii ăia de zăpadă nu cred că i-a făcut el, ci elfii… Și nici brăduții nu cred că i-a împodobit el… Că doar trebuie să fie odihnit pentru zilele viitoare, când are drum lung de făcut și are atâtea cadouri de împărțit… și nu s-o epuiza treburind prin gospodărie!

Hmmm…  n-am scris încă scrisoarea pentru Moș Crăciun… mă mai gândesc ce vreau să-mi aducă. Voi cum stați? Ce vă doriți? Ce așteptați? Și, mai ales, chiar credeți că veți primi?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.