Nu o dată mi s-a întâmplat să stau de vorbă cu cineva și să am impresia că nu spune exact ceea ce gândește. Că ascunde ceva. Mie, îmi, mi… Poate… să mă protejeze. Poate pentru că nu are încredere. Sau poate pentru că mă disprețuiește, iar conjunctura îl/o obligă să se comporte frumos. Am spus frumos, nu civilizat! Nu o dată am văzut cum mi se răspunde cu un zâmbet profesional, mult dincolo de urechi, în timp ce privirea spune cu totul altceva. Cum reacționez eu? Sunt prudentă… Și mă prefac că nu văd. Timp în care rotițele mi se învârtesc în cap al naibii de tare.

Nu o dată mi s-a întâmplat să stau de vorbă cu cineva și să dau impresia că nu spun exact ceea ce gândesc. Că ascund ceva. Lui/ei, îi, i… Poate… să îl/o protejez. Poate pentru că nu am încredere. Sau poate pentru că îl/o disprețuiesc, iar conjunctura mă obligă să mă comport frumos. Am spus frumos, nu civilizat! Nu o dată am răspuns cu un zâmbet profesional, mult dincolo de urechi, în timp ce privirea spunea cu totul altceva. De ce acționez eu așa? Sunt prudentă… Și mă prefac că nu știu. Timp în care rotițele mi se învârtesc în cap al naibii de tare.

Să vă spun cum am adormit aseară? Citind Bruckner. Care spunea, prin gura unui personaj, că i-ar plăcea ca, atunci când întâlnește un om, deasupra capului acestuia să se ridice o bulă dintr-aia ca în benzile desenate (Știți, da?) în care să fie scris exact ceea ce gândește. Mie mi s-a părut ideea asta proba de sinceritate maximă. Să trec pe lângă un om și să văd exact ceea ce gândește. Fără ambalaje de zâmbete și fără priviri care să spună altceva. Chiar mi-ar plăcea. Sincer. Probabil aș avea surprize enorme. Sau poate nu. Poate intuiția mea e bună, cine știe?

 Voi ați avea curaj Vouă v-ar plăcea să vedeți radiografia gândurilor celor cu care interacționați?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.