Cam asta mă pune pe mine pe gânduri uneori…

\”Înțelegerile anticoncurențiale și abuzul de poziție dominantă țin de comportamentul anticoncurențial.
În funcție de obiect sau de efectele produse de piață, înțelegerile anticoncurențiale cunosc diferite grade de gravitate.
Cartelurile sunt considerate cele mai grave forme de înțelegeri anticoncurențiale, având în vedere impactul negativ asupra consumatorilor și economiei în general.
Cartelul înlătură concurența, permițând concurenților să crească prețurile și să înlature astfel presiunea concurențială profitabilă consumatorilor.
Lipsa concurenței cauzată de existența unor astfel de carteluri determină o lipsa de interes din partea producătorilor în ceea ce privește calitatea produsului pe piață, raportul calitate preț fiind lăsat uitarii în condițiile unui profit asigurat la umbra cartelului.
Cei care platesc prețurile unor astfel de carteluri sunt consumatorii care se văd astfel nevoiți să plătească prețuri mai mari pentru produse de calitate redusă, neavând astfel opțiunea de a alege\”. (Mai multe aici)

Pasarea Colibri – Toti suntem putin luati
Asculta mai multe audio Muzica »

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.